Skönt när saker och ting faller på plats

Japp det tycker jag verkligen :) Har under en tid känt mig rastlös och haft "kryp i kroppen" har liksom längtat efter att det ska hända nya roliga saker. Missförstå mig inte nu, livet med lilla Emilia är hur mysigt som helst men känslan av att jag "står och stampar" på samma ställe funkar inte riktigt för mig. Kanske kan det vara för att jag inte jobbat på några månader nu....kan också vara för att jag kände mig rätt begränsad under graviditeten. Men som sagt, nu börjar det hända saker igen :)

Längtar till på måndag för då ska jag få gå och träna för första gången efter att Emilia kom. Har även bokat in en liten roadtrip till Gävle i slutet på nästa månad för att hälsa på kusin och andra släktingar. Dessutom är jag sugen på en resa med tjejerna så jag har börjat spana på vad som finns och jag vet att i alla fall
Irene vill följa med. Nu när jag börjat kolla runt på resor har även Micke börjat bli sugen på att resa någonstans och det är också kul eftersom han vanligtvis trivs bäst hemma. Som sagt helt plötsligt kändes det som det var massor på gång :)

Något som också är skönt är att jag tror vi kommit på varför Emilia varit lite extra grinig sista veckan. Har gått och funderat från och till på vad det kan va. Hon är ju alltid så glad och brukar inte gnälla om det inte är något fel....vi funderade på om det var värmen...kanske bara en period....rastlös.....att hon inte blir mätt... Nu har vi kanske kommit fram till att hon inte blir mätt. Har testat att mata extra med ersättning igår och idag och hon blir helt lugn och avslappnad. Lilla sötisen har antagligen gått hungrig den sista veckan :( och det är nog inte så komstigt för om vi mätte rätt när vi försökte mäta henne igår så har hon växt ca 5-6 cm på 2 veckor....klart hon behöver lite extra energi....mitt lilla hjärta.

Japp som sagt det faller på plats. Citerar en viss Petter "vinden har vänt, det är min tur nu" ;)

En morgon för mig själv

Idag fick jag en mjukstart på morgonen. Både Micke och Emilia sover fortfarande och jag har varit vaken i någon timme och fått dricka kaffe och titta på tv alldeles själv. Det är skönt att få några timmar för sig själv ibland...och bara va. hihi tror minsann jag har en morgontrött liten dotter, men det gööööööör inget :)


Längtar bort

Längtar efter att resa bort någonstans. Älskar att resa och se nya ställen...eller gamla ställen där jag inte är så ofta. Nya intryck, nya människor, nya ställen. Hoppas på att det kan bli en resa snart, men just nu är det annat som måste prioriteras. Så tills vidare får jag titta på gamla resebilder och drömma mig bort...


Bremen

Rom

Madeira

Milano

Paris

Tunisien

Bergamo

Lübeck

Dominikanska republiken

...som sagt, drömmer mig bort...

Dagarna rusar iväg...

...och jag har inte hunnit skriva här på flera dagar. Det har varit dop och födelsedagsfirande av finaste Jonathan och så har vi varit i Örebro och lämnat lille A. Passade på att ta en sväng förbi Hallsberg så Micke fick äta sin favvopizza som han inte ätit på 3 år...det va gott :) Imorgon kommer en gammal jobbarkompis till Micke hit. Då blir det grillning :)

See you soon

Gäsp....ZZzzzZzzzZZzz

Man blir trött av att äta glass och ha det bra :)

Idag var vi i Söderköping på Smultronstället och proppade i oss massor med god glass.



Igår var vi vid ett ställe som hette Likstammen och badade och solade och på kvällen kom Irene till oss och grillade och drack sangria :)




Error

Blä. Huvudet spränger och ute är det lika kvavt och kladdigt som i ett badhus. Nä jag 'klickar på ESC' och hoppas på en bättre dag imorgon...

Carpe diem, seize the day, fånga dagen...

...japp det tror jag minsann vi gjort idag och jag har njuuuuuutit som bara den.

Började morgonen ganska slappt med lite tv, frukost och morgonmys. Efter lunchen (korv med bröd) stack vi till hamnen där det blev glass i stora lass innan vi gick en sväng till lekplatsen. Efter det blev det en promenad på piren...vi gick heeeeela vägen ut. Ååååååå vad jag längtar ut på vattnet!!!! Vill skaffa båt...vill, vill vill!!!! När den något blåsiga men sköna promenaden var slut var det dags för minigolf. Vilket jag i och för sig tycker är riktigt supertråkigt....men idag var jag åskådare och det var faktiskt tiktigt skoj. Det är nog mitt tålamod som inte tål det där med minigolf....när jag spelar själv alltså.

Väl hemma var vi hungriga så grillen sattes igång och vi åt såååååå gott!!! Vädret mulnade på och det blev lite grått så vi passade på att titta på film. En "gammal goding" fick det bli nämligen Sunes sommar. Det va länge sedan som jag skrattade så mycket till en film. Den är verkligen skitkul :) "Sol ute, brun inne" hihi....ja vem skulle inte vilja ha en sollampa istället för en Greklandsresa....haha...ja galet skoj är den.

Nu är dagen nästan slut och storebror ligger i sängen och sover. Lillasyster ligger halvslumrandes här i soffan. Micke och jag tittar på fotbollsfinalen och jag njuter av en öl....visserligen alkoholfri, men vad gör väl det....det svalkar och är så gott ändå :)

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!


But(t) why?!



Årets näck har korats...viktig titel, eller? Satt nyss och tittade på tv4 morgon-tv med Annika Jankell (som förövrigt är den sämsta tv-människan någonsin) när hon pratade med årets näck. En kille som spelar fiol näck i någon bäck (hihi rim) och massor med människor som sitter och lyssnar, tittar och tar kort. Men varför?! Förstår inte riktigt nyhetsvärdet i detta...? Dessutom hade Annika Jankell som även vanligtvis har svårt att "hålla tråden" svårt att koncentrera sig under denna intervju och nakenchock...som sagt but why? ...men kanske bara jag som e tråkig, vad vet jag :P

Annars har morgonens bästa varit att titta på när Emilia pratar och skratarmed/åt speldosan hon fått av farmor. Waaaaay mycket bättre än näcken ;)

Idag kommer Storebror så vi kommer ha full rulle och komplett familj här veckan som kommer. Hoppas på att det blir lite sol så man kan åka och bada, sola och "picknicka" och ha det mysigt. Så svårt när det regnar och är grått när man har en sprallig, rastlös och uttråkad sjuåring hemma. Så hej och hå nu hjälps vi åt att be till vädergudarna......please :)

Puss

Teknikens under

Visst är det underbart att bara vara hemma och umgås en kväll med sin älskling eller sina kompisar....bara kolla på film....fippla med telefonen....kolla alla uppdateringar på fejjan.....och kolla internet....hmprf. Vad hände med att umgås, prata med varandra och typ spela spel?!? Helt galet vad man blivit pryl- och teknikberoende...

Sugen på fix och onyttigheter

Japp idag blir nog en fixardag. Funderar på att åka en sväng på stan för att fixa lite saker på Kullbergs bokhandel... behöver lite bra pennor och kuvert :) och vem vet kanske lite annat "smått och gott". Har dessutom en smått uttråkad, trött men glad tjej med magknip här hemma. Inte den bästa kombinationen... men jag tror minsann hon brås på mig på ungefär alla dessa punkter så det är bäst jag tar med henne på äventyr för att sysselsätta henne lite.



Min andra älskling dvs min sambo är dock inte alls lik mig och är inte alls uttråkad så han stannar hemma och tycker det är rätt skönt utan äventyr. Däremot hämtar jag nog upp honom sen för att äta på MAX. Är så grymt sugen på deras vegoburgare och chili cheese...mmmmm

...och eftersom jag inte vill att min blogg ska förvandlas till enbart en bebisblogg med massor med bilder på min bedårande dotter (även om det kommer bli en hel del) så passar jag på att slänga in lite bilder med den goda maten på
www.max.se :)



Jahopp dags att sätta igång med dagen...bättre sent än aldrig...




Slöa dagar...

...är sköna dagar. Oftast i alla fall men ibland blir jag liksom lite rastlös. Idag hade vi tänkt att åka iväg till något ställe som heter Likstammen för att ha lite picknick och kanske bada men det började blåsa så vi hoppade över det idag. Synd för det hade varit skoj att göra något annat än att ligga på soffan och slöa som vi gör nu.

Däremot så hände det i alla fall lite på förmiddagen. Vi var med Emilia på bvc och allt såg bra ut, alltid skönt att höra. "Bvc-tanten" tycker att vår lilla tjej är en sån glad tjej...eller så säger hon så till alla, jag vet inte ;)

Efter Bvc åkte jag till stan för att fika med Elin. Mysigt som vanligt! Längtar såååå efter att få träffa lilla Rocky som lever runt i hennes mage nu.

Nähäpp....ska väl ta att göra något kanske...eller jag vet inte....slappa lite mera möjligtvis...

Surprise!!!

Tiden har flugit förbi och jag har blivit mamma sen sist vi sågs här... Mamma...Helt SJUUUUKT stort!!! Därav har väl mina prioriteringar varit andra än bloggen. Har självklart tagit en stund att komma in i rutiner och lära känna vår lilla tös, men i det hela tycker jag vi har haft lugna och fina 2 första månader och självklart är hon helt underbar mitt lilla hjärta.



Micke har semester nu. Äntligen!!!! Ska bli så mysigt att ha några sommarveckor lediga tillsammans. Det har inte hänt på 2 år. Just nu ligger han och sover och jag sitter i soffan rastlös och hoppas på att vi ska hitta på nåt skoj idag. Fast troligen blir det mest att ta det lugnt. Vi har inga inbokade planer denna semester utan satsar på att ta dagarna som de kommer och se vad vi känner för.

Japp det var nog allt för den här gången. Kan ju inte skriva av mig allt på en gång för då tar det väl flera månader igen tills jag skriver. Hoppas ni alla har en mysig sommar. Kram så länge :)