HATAR

...att steka pannkakor!!!!!


Färdig!!!


Brödbaket...

...är igång :)


Efter en dålig natt...

...med lite sömn bestämde jag att vi skulle hoppa över avalutningen på öppna förskolan. Hade aldrig orkat...och inte Emilia heller. Vi sparade krafterna till kvällen då vi skulle fira bästa D. 102 år!!!! Henne är det krut i <3 så det blev familjemys på hög nivå med smörgåstårta och paket. Mysigt!


Så fina så...

...var de Emilia och hennes kompisar Leo och Jakob. Alla barnen var så söta och pensionärerna uppskattade luciatåget med de små :)

Efteråt blev det gröt, skinksmörgås och kaffe.....och pepparkaka :) verkligen myspys!

Nu är det snart god natt för mig. Imorgon blir det julavslutning med öppna förskolan och efter det styr jag mot Oxelösund för att fira vår fina, älskade 102-åring <3 familjemys med smörgåstårta, kan inte bli mycket bättre :)


Dags för lyxfrukost

Sen är det dags för att sätta igång dagen och förbereda luciafirande :)


Är det inte den ena så är det den andra

Nu när Emilia äntligen blivit av med hosta och förkylning och nästan jag med så är det Mickes tur att känna sig krasslig....suck. Så medan han ligger nerbäddad har jag och Emilia roat oss med att lyssna på julsånger, sjungit högt och bakat lussekatter. Så det kanske blir en lussebulle till frukost imorgon på lucia :) ...får vi hoppas iaf, de står på jäsning nu.

Imorgon är det avslutning och lucia med babyrytmiken. Ska bli mysigt. Emilia ska vara tomte <3


Rensa vs spara

Jag har samlat på mig en hel del men är nu i rensartagen. Det senaste året har jag blivit så trött på att saker ligger 'och skräpar' och tar plats. Mkt saker som jag vet att jag aldrig kommer använda men som jag inte vill slänga eftersom det är i stort sett nytt eller ÄR helt nytt eller åtminstone väldigt bra skick. Detta har jag nu löst genom att sälja saker på diverse loppisar och annonser på nätet och i tidning. Känns mycket bättre att sakerna kommer till använding än att slänga fullt fungerande och fina saker. Det konstiga är att jag aldrig tycker det verkar ta slut på saker att rensa?!?! Vad mycket onödigt man köpt!!!

MEN...

Det är ju faktiskt mysigt med minnen och när jag gått igenom gamla lådor har jag blivit påmind om mycket roligt och ledsamt....personer som inte finns längre....och härliga minnen från min barndom. Jag har nog ändå sparat en hel del som andra skulle se som skräp men som är värt så mycket för mig. Brev från farmor och andra släktingar som inte finns idag, presenter jag fått som liten, minnen från resor...osv men framför allt minnen från nära och kära.

Något jag har uppskattat massor är saker och kläder som mamma sparat från när jag var liten. Mickes mamma har också sparat på saker. Bland annat så har Emilia fått använda en blommig liten tunika som jag hade när jag var liten. Hon får leka med en boll jag lekte med....och igår tog Emilias farmor fram en overall som 'extrafarbror' Henke hade för 30 år sen :)

Rensa är bra men man ska inte slänga allt...


Biodags

Det blir Tintin i 3D :)

Så himla heta ;)


Jag tror att...

...det blev uppskattat


Söndagsfrukostmys med me, myself and I.....

....ja och så lillskrutt förstås men hon äter ju ännu inte allt gottigt man kan äta till frukost. Jag bestämde mig för att fira in 3:e advent med nybakade scones och ägg :) såååå gott. Fattar verkligen inte hur man INTE kan tycka om frukost?! Det är ju lätt det bästa målet på dagen!!!

Nu är det julkalender och sen blir det KANSKE bullbak.....och sen funderar jag på att kanske tvinga på min käre sambo frukost på sängen ;)


Ja just!!! :)

Jag har faktiskt en alldeles egen chokladkalender som jag fått av älskling när han ville muntra upp mig på en av mina sämre dar :) han råkar ju liksom veta att choklad är min last....

Idag öppnades lucka 10 :)


Längtar....

...efter mycket och många men just nu känns det som en hel natts sömn är prio 1. Vet inte vad det är för period Emilia är inne i just nu. Hon är gnällig, skrikig, sover dåligt och klängig. Kan knappt sätta ner henne utan att hon blir missnöjd och kryper efter mig och försöker klättra upp längs med benen. Hade man bara fått ordentligt med sömn så hade man kanske orkar lite bättre.....men, men det får bli en annan gång. Hon är ju min lilla solstråle trots gnäll ibland ;)

Igår åkte jag, Micke och Emilia och handlade ihop. I bilen slog det mig hur länge sen vi gjorde nåt tillsammans, bara en sån sak som att handla ihop.....kommer inte ihåg när vi gjorde det sist. Läskigt hur dagarna bara kan rinna iväg utan att man egentligen tar till vara på dem. Oftast är vi så trötta så när Emilia somnat hamnar vi i varsin soffa med varsin mobil och wordfeudar visserligen spelar vi med varandra....men ändå. Låter som vi har galet kul eller hur ;) hehe nä vi har väl inte direkt varit några idésprutor eller energiknippen på sista tiden men det har ändå blivit lite glögg och filmmys men jag menar bara att det är så lätt att bli för bekväm hemma... Så man inte tar sig för att hitta på nåt. Vi hade egentligen tänkt råda bot på detta idag och gå på bio men tyvärr var det ingen film som vi var sugna på att se så vi sköt det lite på framtiden. Får hitta på nåt annat istället :)

Nähäpp dags att starta dagen :) carpe diem ;)


Är det bara jag....?

...som blir alldeles julig i kroppen av julkalendern? Jag har alltid gillat att titta på julkalendern.... Men de senast åren tycker jag inte de varit så bra. Det var bättre förr ;) hihi men i år tycker jag verkligen de har lyckats. Mysigt att gå upp på morgonen och starta med en kopp kaffe och julkalender :)


Usch...

Kändes som jag stängde in mitt lilla hjärta nu ikväll. Hon ska sova i spjälsängen för första gången...


Gillar inte...

...Emilias nya.....att vakna 6.30 :( ca 9 har ju varit kanon och helt perfekt! Visst det va skönt när hon sov till 11-12 oxå men jag kan 'nöja' mig med 9 ;)